Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás-juhtúrós töltött gomba

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 16 fej csiperkegomba (nagy)
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg főtt sonka
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 csokor finomra vágott kakukkfű
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • vaj

Elkészítés

    1. A gombát megtisztítjuk, a szárait finomra vágjuk. Megtisztítjuk a pórét és a fokhagymát, és mindkettőt apóra vágjuk. A sonkát felkockázzuk.
    2. A juhtúrót összekeverjük a póréhagymával, a fokhagymával, a sonkával és a kakukkfűvel, majd megsózzuk és borsozzuk.
    3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A túrós krémet a gombafejekbe töltjük és, kivaj azott, hőálló tálba helyezzük, és megszórjuk a parmezánnal. A sütőben kb. 20 percig sütjük.
    4. Frissen, forrón kínáljuk. Párolt rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Megjegyzés

A recepthez ajánljuk:

Törley Casino sec

Egy igazán elegáns száraz pezsgő, melyet intenzív citrusos illata, visszafogott, harmonikus gyümölcsös íze, üde savtartalma méltán tesz az igazi pezsgő ínyencek egyik legkedveltebb fajtájává. Az ízében megfigyelhetők a palackos érlelés jegyei

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

specialk
Fincsi es egyszeru recept. En juhturo hianyaban frischkäsevel csinaltam.

Hasonló Receptek

Magazin