Elkészítés: A tésztához a liszthez adjuk a sót, a puha vajat, a tojást. A langyos tejet összekeverjük az elmorzsolt élesztővel és a cukorral, és ezt ráöntjük a lisztre. Sima tésztát gyúrunk, lefedve kb. 30 percig meleg helyen kelesztünk.
Ezután ismét átgyúrjuk, majd kikent sütőlemezen kinyújtjuk, és újabb 15 percig kelesztjük.
Közben a hagymafejeket félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A kockákra vágott sonkát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Kb. 10 percig tovább pároljuk.
Ha kihűlt, rákenjük a tésztára, ráreszeljük a sajtot. A tejfölt elhabarjuk a tojással, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen elosztva a sonkás-hagymás rétegre öntjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre