Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-fokhagymás tekercs

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 6 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1evőkanál só
  • 1 csomag (11 gramm) szárított élesztő
  • 2 tojás
  • A töltelékhez:
  • kb. 30 dkg sonka
  • 20 dkg krinolin vagy virsli
  • 4 db lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg sajt
  • őrölt bors
  • A tetejére:
  • reszelt sajt
  • szezámmag
  • köménymag

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a többit is, és jól összedolgozzuk, megkelesztjük.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a sonkát vékony kockákra vágjuk, és kevés olajon megsütjük. A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, és 1-2 percre rádobjuk a sonkára, őrölt borssal megszórjuk. Ha kész, kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a margarint, belereszeljük a fej fokhagymát. A lilahagymát vékonyra szeljük.

Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk sonkával, lilahagymával, sajtot reszelünk rá, és összetekerjük.

Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még kb. fél órát. Megkenjük tojással, szórunk rá reszelt sajtot, szezámmagot, köménymagot, és 190 fokos előmelegített sütőben sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss