Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hideg helyen pihentetjük legalább 2 órát, de lehet 1 éjszakát is. A töltelékhez összedaráljuk a hozzávalókat. A tésztát 3-5 mm vastagra nyújtjuk, nagy pogácsaszaggatóval (vagy pohárral ) kiszaggatjuk. A korongok közepére kiskanállal tölteléket rakunk, félbehajtjuk. A széleket ujjal vagy villával összenyomjuk. Megkenjük tejfölös tojássárgájával, megszórhatjuk reszelt sajttal, és forró sütőben sárgás-barnára sütjük.
A kimaradó tészta mélyhűtőben tárolható, finom virslivel megtöltve, megsütve is. A kimaradó töltelék kiválóan alkalmas melegszendvicskrémnek is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre