Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás csilis bab bajor galuskával

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A galuskához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 1/2 dl tej
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg tejföl
  • 15 dkg sajt (füstölt)
  • A babhoz:
  • 1 csomag 40 dkg bajor galuska
  • 2 doboz babkonzerv (fehér)
  • 1 darab csilipaprika
  • 20 dkg baconszalonna (felkockázva)

Elkészítés

  1. A galuskához összekeverjük a tojást, a sóval, a tejjel és galuskatésztát készítünk, majd nagy méretűre szaggatjuk és kifőzzük.
  2. A bacont ujjnyi széles csíkokra vágjuk, kevés olajon átpirítjuk. A megfőtt galuskatésztát rászedjük, átforgatjuk. 
  3. A felkockázott bacont serpenyőben előpirítjuk, majd ráöntjük a babot. Hozzáadjuk az apróra vágott csilit, megsózzuk, megborsozzuk és összeforraljuk. A galuskával tálaljuk. 

Megjegyzés

Nagyon egyszerű, és finom étel, már tálalhatjuk is a galuskával. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss