Elkészítés: A tésztához a tejet langyosítsuk meg, keverjük össze a cukorral, morzsoljuk bele az élesztőt, majd keverjük hozzá a villával kissé felvert egész tojásokat. Öntsük a keveréket a kenyérsütőgép üstjébe, majd kanalazzuk rá a sóval összekevert lisztet. Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát. Természetesen kézzel is dagaszthatjuk!
A tésztát tegyük át lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük 45 percig.
A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, és nyújtsuk kb. 1-1,5 cm vastag téglalappá, kenjük le 6 dkg olvasztott vajjal, egyenletesen szórjuk meg az apróra vágott főtt tojással, sonkával és snidlinggel, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hintsük meg őrölt szerecsendióval (a szerecsendió el is hagyható). Tekerjük fel a tésztát, mint amikor pl. kakaós csigát sütünk, vágjuk kb. kétujjnyi szeletekre. A kés pengéjét lisztezzük be, mert úgy könnyebben fel tudjuk szeletelni a tésztát.
A tortaformát kenjük és lisztezzük ki, majd egymás mellé rakjuk bele a felszeletelt tésztát. Langyos helyen 30 perc alatt kelesszük újra, majd kenjük le a megmaradt olvasztott vajjal a csigák tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra (én légkeverésnél 160 fokon 40 perc alatt sütöttem készre).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.
Tálalás előtt helyezzük tálcára a csigatortát, majd tormával vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk a langyosra hűlt sonkás csigákat.