Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás brokkoli rokfortos mártásban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg brokkoli
  • 30 dkg sonka
  • 10 dkg rokfort sajt
  • 2 dl tej
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • citromlé

Elkészítés

    Elkészítés: A vízben megmosott brokkolirózsákat sóval, kevés citromlével ízesített vízben félpuhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük.

    Közben elkészítjük a sajtmártást. A vajat
    felolvasztjuk, és a liszttel világosra pirítjuk. Habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, a tejfölt és a reszelt sajt felét. Ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és jól kiforraljuk.

    A lecsöpögtetett brokkolit kivajazott, zsemlemorzsázott jénaiba tesszük. Megszórjuk a metéltre vágott sonkával, rámorzsoljuk a rokfortot, és leöntjük a sajtmártással. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal, és sütőben 20-30 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin