Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkás brokkoli és karfiol csőben sütve

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • fél fej brokkoli
  • fél fej karfiol
  • maradék sonka, húsos szalonna vagy tarja
  • 1 pohár tejföl
  • 2 egész tojás
  • újhagyma
  • póréhagyma
  • bors
  • sajt (ha van, pici darab füstölt sajt is)
  • vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A brokkolit és a karfiolt nagyobb rózsákra szedve forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Újra forrástól számítva 1 percig főzzük. Kiszedjük és lecsepegtetjük.

    Egy tűzálló tálat kivajazunk. A tejfölt elkeverjük a felvert tojásokkal és a fűszerekkel. Valamennyi sajtot (ha van füstölt sajtunk, akkor abból az egészet) belekeverünk.

    A tálba rétegezzük a hozzávalókat: csíkokra vágott sonka, hagyma, brokkoli-karfiol és ismét sonka, hagyma kerüljön bele. Leöntjük a tojásos tejföllel, tetejét megszórjuk a maradék sajttal.

    Sütőben 185-200 fokon szép pirosra sütjük. Önálló ételként ehető, de lehet körettel is tálalni.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin