Elkészítés: A brokkolit és a karfiolt nagyobb rózsákra szedve forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Újra forrástól számítva 1 percig főzzük. Kiszedjük és lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A tejfölt elkeverjük a felvert tojásokkal és a fűszerekkel. Valamennyi sajtot (ha van füstölt sajtunk, akkor abból az egészet) belekeverünk.
A tálba rétegezzük a hozzávalókat: csíkokra vágott sonka, hagyma, brokkoli-karfiol és ismét sonka, hagyma kerüljön bele. Leöntjük a tojásos tejföllel, tetejét megszórjuk a maradék sajttal.
Sütőben 185-200 fokon szép pirosra sütjük. Önálló ételként ehető, de lehet körettel is tálalni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre