Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-borsós rakott tészta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A csomagon olvasható utasítás szerint főzzük ki a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben, majd szűrjük le.
  2. A szószhoz apró kockára vágjuk a vöröshagymát és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, néhányat keverünk rajta, majd hozzáöntjük a kockára vagy csíkokra vágott sonkát. Jól összepirítjuk, és mehet hozzá a zöldborsó is.
  4. Néhány perc után hozzáadjuk a tejszínt, és a liszttel csomómentesre kikevert tejet is. Összeforraljuk, hogy sűrűbb ragut kapjunk. Fűszerezzük sóval, borssal, és egy kevés szerecsendióval. Miután besűrűsödött a szósz, hozzáöntjük a tésztát, és jól átkeverjük az egészet.
  5. Egy közepes méretű jénai sütőtálba öntjük a keveréket, elegyengetjük, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy a sajt jól rápiruljon.

NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL A SONKÁS-BORSÓS RAKOTT TÉSZTA

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss