Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás batyu III.

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 2 tojás
  • 25 dkg olvasztott margarin
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg füstölt, főtt tarja
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg sajt
  • 5 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • pici bors
  • A tetejére:
  • szezámmag

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát a hozzávalókból összegyúrom, lefedem, és hagyom megkelni.

Közben elkészítem a tölteléket. A főtt tarját, a szalonnát és a sajtot ledarálom. A tojást, a tejfölt, a margarint és a borsot a sonkához keverem.

A megkelt tésztát gyúrólapra borítom, nyújtom, 10X10 cm-es négyzetekre vágom. Közepére teszek 1-1 kanál tölteléket. A 4 sarkát felhajtva batyut formálok belőle, de lehet gombóccá is formázni.

Tetejét tojással megkenem, szezámmaggal megszórom, és 10 perc pihenés után forró sütőben készre sütöm.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss