Sonkás alagút

default user icon
4 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • majonéz ízlés szerint
  • 1 csomag zselatin (25 g)
  • leveskocka vagy ételízesítő
  • 4 tojás
  • 3 db virsli
  • 6 szelet gépsonka
  • 15 dkg zöldség (pl. zöldborsó, répa, kukorica)

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat keményre főzöm, a zöldséget (szükség szerint darabolva) megfőzöm (lehet fagyasztott leveszöldséget is használni, vagy ahogy tetszik). A virsliket szintén megfőzöm. Kb. 1 dl vízben felfőzöm a leveskockát vagy 1 evőkanál ételízesítőt, majd belekeverem a zselatint. A tejfölt a majonézzel összekeverem, én kb. csak negyed tubusnyit teszek belőle. A tejfölös masszába beleteszem a feldarabolt tojásokat, a főtt zöldséget, majd végül a kihűlt zselatint is hozzákeverem. Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelek, beleteszek 3 szelet gépsonkát, majd ezután a tejfölös-tojásos-zöldséges massza felét. Ráfektetem a virsliket, és beborítom a massza másik felével. Gépsonkát teszek rá, és az egészet folpack-kal beborítom. Így mehet a hűtőbe, másnap - mikorra megdermed az *alagút* - a formából kiborítva szépen lehet szeletelni!

Megjegyzés

Van amikor még egyszerűbben készítem, a sonkát vagy virslit (vagy bármilyen felvágottat) felkockázva a masszába keverem, ilyenkor a folpack-kal bélelt formába közvetlenül töltöm.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Herczegfalvi Edina 6 évvel ezelőtt
Nem vettem észre hogy már felraktad és szinte ugyanezt a receptet felraktam :( Hátha nem teszik fel.Bocs
Szabó Szilvia 11 évvel ezelőtt
Attól függ, hogy mekkora a forma. Az enyém valószínűleg hosszabb, de keskenyebb, és így hosszában elfér benne a 3 virsli. A gépsonka meg tényleg nem árt, ha több, hogy jusson mindenhová. Örülök, hogy ízlett a családnak!
Konczos Gyöngyi 11 évvel ezelőtt
A virsliből 4 db-ot tettem bele, 2-2-őt egymás mellé. A hármat hogyan rakjuk?
Konczos Gyöngyi 11 évvel ezelőtt
A hétvégén elkészítettem. Mindenkinek nagyon ízlett. De nekem nem volt elég annyi gépsonka, amit a recept ír. Az őzgerinc aljába 6 szelet kellett, a beborításhoz 3 szelet. Milyen gépsoknát használtál, hogy csak 3 kellett a sütőbe?

Hasonló Receptek

Magazin