Elkészítés: Állítsuk össze a palacsinta tésztáját. Tegyük egy mélyebb keverőtálba a tojást, a cukrot, a sót, a lisztet és kb. 1,5 deci tejet, majd dolgozzuk el csomómentesre. Öntsük hozzá a maradék folyadékot (tejet+vizet), keverjük el, majd hűvös helyen pihentessük kb. 20-30 percet.
Ezalatt készítsük el a sonkakrémet. Az apróra vágott bacont az olajon lassú tűzön pirítsuk meg, míg teljesen kisül a zsírja. Közben kockázzuk szintén nagyon kis darabokra a sonkát, adjuk a szalonnához, majd együtt pirítsuk őket pár percig már magas lángon. Húzzuk le a tűzről, majd késes aprítóval pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, öntsük fel a főzőtejszínnel, majd nyomjuk bele a tömlős sajtot, illetve adjuk hozzá a reszelt parmezánt is. Forraljuk össze, és ízlés szerint fűszerezzük még. (Nekem semmi nem kellett hozzá, mert a bacon és a sajtok kellően intenzív ízt kölcsönöztek a krémnek.)
Ezután süssük meg a palacsintákat, azaz a pihenőidő leteltével a legmagasabb lángon hevítsük fel a serpenyőt vagy palacsintasütőt, és pár csepp olajjal kenjük ki. Ha teljesen felforrósodott, egy merőkanál segítségével adagoljuk a nyers tésztát a sütéshez. Ha már a tészta széle kezd elválni a serpenyő falától, kukkantsunk alá, és győződjünk meg róla, hogy kellőképpen megsült-e. Ha igen, falapát vagy műanyag spatula segítségével fordítsuk meg, és rövid ideig süssük tovább.
Ha kész, borítsuk tányérra, és sonkakrémmel töltsük meg. Lehet tekerni a palacsintákat, háromszögbe hajtogatni, de készíthetünk belőlük batyukat is. Tálaláskor tehetünk rá reszelt sajtot, tejfölt, vagy az esetlegesen megmaradt krémet hígítva is.