Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkakrémes képviselőfánk

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csokor snidling (elhagyható)
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg főtt sonka (szeletelt)
  • 1 db főtt tojás
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg joghurt
  • bors
  • 1-2 tk citromlé

Elkészítés

    1. A snidlinget leöblítjük, lerázzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Fazékban felforralunk 1,5 dl vizet a vajjal és 1 csipet sóval együtt, majd egyszerre beleöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll. A tűzről levéve egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a tűzön tovább verjük, amíg a tészta elválik az edény aljától. Ezután beleforgatjuk a snidlinget és a parmezánt.
    2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát sima vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral leterített tepsibe kb. 24 db halmot nyomunk egymástól 5 cm távolságban. A fánkokat az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 12-15 perc alatt.
    3. Közben a töltelékhez a sonkát és a főtt tojást nagyon apróra kockázzuk, és a leöblített, leszárított bazsalikomot finomra vágjuk. A krémsajtot kikeverjük a joghurttal. Beleforgatjuk a sonkát, a tojást, és a bazsalikomot, megsózzuk, megborsozzuk, és a citromlével ízesítjük.
    4. A sütőből kivett fánkocskákat félbevágjuk, majd hűlni hagyjuk. Végül a habzsákba kanalazott sonkakrémet a fánkok alsó részének üregébe nyomjuk, és a töltelékre illesztjük a levágott felső részeket.

    SONKAKRÉMES ÉS TOJÁSKRÉMES ROLÓ >>> 

    SONKAKRÉMES-KUKORICÁS PALACSINTA>>> 

    SAJTOS-SONKAKRÉMMEL TÖLTÖTT RÚD>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin