Keress receptre vagy hozzávalóra

Sonkahabos burgonya

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg főtt, füstölt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.

    Elkészítés: Meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát, és a tepsiben szétterítjük. A maradék vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a kukoricakeményítőt, majd felöntjük a tejjel és összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A kukoricakeményítős masszába keverjük a tojások sárgáját, a sonkát. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sonkahabot a burgonyára halmozzuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük. Fejes saláta illik hozzá.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
    1 adag: 435 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin