Keress receptre vagy hozzávalóra

Sonkahab zöldsalátával

Hozzávalók

  • 40 dkg főtt füstölt sonka
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 ek aprított snidling (elhagyható)
  • bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet kenyér
  • 1 ek olívaolaj
  • A salátához:
  • 50 dkg salátamix
  • 1 db citrom
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. A sonkát nagyon finomra ledaráljuk. A vajat habosra kikeverjük. Beledolgozzuk a sonkát és a snidlinget, majd sóval, borssal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a sonkás masszába forgatjuk. A sonkahabot a hűtőbe tesszük.
    2. A konyhakész salátamix leveleit kisebb darabokra tépkedjük. A citrom levét kifacsarjuk. A salátaleveleket megöntözzük a citromlével és az 1 ek olajjal, majd alaposan összeforgatjuk.
    3. A hideg sonkahabból evőkanállal vagy fagylaltos kanállal galuskákat vagy gombócokat formázunk, amelyeket az adagonként tányérokra halmozott zöldsalátára ültetünk.
    4. A fokhagymát megtisztítjuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával és megcsepegtetjük a 3 ek olívaolajjal. A salátaágyon tálalt sonkahabot a pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

Maradék húsvéti sonka sovány részeiből is elkészítheted.
Kenyér helyett maradék húsvéti kalácsot is megpiríthatsz, de ekkor tekints el a fokhagymától.

MME
A sonkadarabokat kétszer hajtsd át a húsdarálón, hogy kellően pépes legyen. Mértékkel adagold a sót, mert a sonka eleve sós!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin