Elkészítés: A darált sonkát kevés olajon megpirítom, megszórom a liszttel, jól elkeverem, felöntöm a tejjel. Sűrűre főzöm. Ízesítem borssal, petrezselyemmel és szükség szerint sóval. Hozzákeverem a tojások sárgáját, majd óvatosan a felvert tojásfehérjéket.
Egy őzgerincformát kibélelek sütőpapírral, a massza felét belesimítom, a vastag csíkokra vágott sajtrudakat beletekerem sonkaszeletekbe, és a massza közepére helyezem. (Kicsi formánál középen, nagynál 2 sorban.) Betakarom a felfújtmassza másik felével, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütöm.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre