Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sonkában sült halfilé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg tengeri halfilé 2,5 centis rudakra vágva
  • 8 levél bazsalikom
  • 2 zöldcitrom héja és leve
  • frissen őrölt feketebors
  • 16 vékony szelet füstölt sonka
  • olívaolaj
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • 4 marék salátakeverék

Elkészítés

    Elkészítés: A halfiléket 2,5 centis rudakra vágjuk. A sonkaszeleteket kiterítjük. A halakat rátesszük, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bazsalikomlevelekkel betakarjuk, és a sonkába tekerjük.

    A majonézhez 1 tojást felütünk egy magas pohárba, amibe a botmixer belefér. Hozzáadjuk a mustárt, a zöld citrom héját belereszeljük, fél citrom levét belefacsarjuk. Ráöntjük az olajat, óvatosan belenyomjuk a botmixert, és magas fordulattal majonézt készítünk.

    A halas csomagok mindkét oldalát forró olívaolajon megpirítjuk, majd 160 fokos sütőben 6-8 perc alatt átsütjük.

    A salátát tányérokra osztjuk, a majonézzel meglocsoljuk, a halat a tetejére téve tálaljuk, filézett citromgerezdeket kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin