Elkészítés: A halfiléket 2,5 centis rudakra vágjuk. A sonkaszeleteket kiterítjük. A halakat rátesszük, enyhén sózzuk, borsozzuk, a bazsalikomlevelekkel betakarjuk, és a sonkába tekerjük.
A majonézhez 1 tojást felütünk egy magas pohárba, amibe a botmixer belefér. Hozzáadjuk a mustárt, a zöld citrom héját belereszeljük, fél citrom levét belefacsarjuk. Ráöntjük az olajat, óvatosan belenyomjuk a botmixert, és magas fordulattal majonézt készítünk.
A halas csomagok mindkét oldalát forró olívaolajon megpirítjuk, majd 160 fokos sütőben 6-8 perc alatt átsütjük.
A salátát tányérokra osztjuk, a majonézzel meglocsoljuk, a halat a tetejére téve tálaljuk, filézett citromgerezdeket kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre