Elkészítés: Az olajat a vajjal felhevítjük, rászórjuk a rizst, megsózzuk, a szemeket felforrósítjuk, majd felengedjük a fehérborral, folyamatosan kavargatjuk, majd borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. A felkockázott cukkinit is hozzáadjuk, majd a forró vizet apránként adagoljuk hozzá, folyamatosan kavargatva.
Ha a rizsszemek megfőttek, belekeverjük a reszelt parmezánt, a ricottát és a felaprított zöldhagymát. Simára keverjük.
3 decis leveses csészéket a sonkaszelettel kibélelük úgy, hogy túllógjon a csésze szélén. Megtöltjük a csészéket arizottóval, a sonkákat visszahajtjuk. 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre.
A kalifornia paprikákat megmossuk, csíkokra vágjuk, és fokhagymával, rozmaringgal forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk.
A sonkaburokban sült rizottót tányérra borítjuk, és a sült paprikával, valamint a cikkekre vágott tojásokkal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre