Keress receptre vagy hozzávalóra

Sonkába töltött cukkinis rizottó sült kaliforniai paprikával

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 szál zöldhagyma
  • 15 dkg rizottó rizs
  • 2 dl fehérbor
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors
  • 2 ág kakukkfű
  • 4 dl forró víz
  • 5 dkg parmezán
  • 10-12 dkg ricotta
  • 1 zsenge cukkini
  • fél dl olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 12 szelet szárított sonka
  • 1-1 sárga, piros és zöld kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 4 db főtt tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Az olajat a vajjal felhevítjük, rászórjuk a rizst, megsózzuk, a szemeket felforrósítjuk, majd felengedjük a fehérborral, folyamatosan kavargatjuk, majd borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. A felkockázott cukkinit is hozzáadjuk, majd a forró vizet apránként adagoljuk hozzá, folyamatosan kavargatva.

    Ha a rizsszemek megfőttek, belekeverjük a reszelt parmezánt, a ricottát és a felaprított zöldhagymát. Simára keverjük.

    3 decis leveses csészéket a sonkaszelettel kibélelük úgy, hogy túllógjon a csésze szélén. Megtöltjük a csészéket arizottóval, a sonkákat visszahajtjuk. 180 fokos sütőbe toljuk 15 percre.

    A kalifornia paprikákat megmossuk, csíkokra vágjuk, és fokhagymával, rozmaringgal forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk.

    A sonkaburokban sült rizottót tányérra borítjuk, és a sült paprikával, valamint a cikkekre vágott tojásokkal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin