Sonkával és sajttal töltött húsvéti kalács

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 marék cukor
  • 1 teáskanál só
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsír
  • 0,5 dl étolaj
  • 5 db tojás
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 2 evőkanál torma
  • 18 dkg sajtkrém
  • bors
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés

    1. A langyos tejet elkeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, két tojás sárgáját, a sót és a zsírt, majd tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt, hozzáadjuk az olvasztott margarinnal elkevert olajat. A tetejét megszórjuk liszttel, és letakarjuk. Kb. 30 percig kelesztjük.
    2. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk, majd hosszában három részre vágjuk.
    3. A középső részbe az apró kockára vágott sonkát tesszük, amit előzőleg összekeverünk a sajtkrém harmadával.
    4. Két tojást megfőzünk, megpucolunk és apró kockára váguk. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a mustárt, illetve a krémsajt harmadát, majd ezzel megtöltjük a tészta második részét.
    5. A harmadikat krémsajttal elkever friss reszelt tormával töltjük meg.
    6. A három tésztát óvatosan hosszában feltekerjük, a végeiket összenyomjuk, és fonatott készítünk belőle. Margarinnal kikent tepsibe tesszük, és még 30 percig kelesztjük, majd egy felvert tojással megkenjük a tetejét.
    7. 220 fokra előmelegített sütőben tesszük, 5 perc után visszavesszük 170 fokra, és 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin