Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Somogyi túrós pite

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 5 dkg kristálycukor
  • tejföl
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • A túrós töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg mazsola
  • 8 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • kristálycukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd összegyúrjuk a zsírral, a tojással, a cukorral és annyi tejföl lel, hogy jól kidolgozható legyen.

    Az erősen kidolgozott tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk és vajazott tepsibe téve egyenletesen elnyomkodjuk. A tészta tetejére a következő édes túrós tölteléket kenjük: a túrót a vajjal, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, a cukorral és a mazsolával összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját is.

    A sütemény tetejét kristálycukorral szórjuk be, és forró sütőben megsütjük.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin