Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Somogyi kocka

default user icon

Hozzávalók

  • A barna tésztához (2 lapot sütünk belőle):
  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 3 csomag gluténmentes csokoládés pudingpor
  • 1 csomag gluténmentes sütőpor
  • 4 ek víz
  • A sárga tésztához (1 db-ot sütünk belőle):
  • 3 db tojás
  • 3 ek kristálycukor
  • 1,5 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor
  • 1/2 csomag gluténmentes sütőpor
  • 2 ek víz
  • A krémhez:
  • 1 l laktózmentes tej
  • 3 csomag gluténmentes csokoládés pudingpor
  • 1 ek kakaópor
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • rum
  • A tetejére: tortadara (vagy csokoládéforgács)

Elkészítés

    1. A tojásfehérjét a cukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral szárazon összekevert pudingport is belekeverjük, és megsütjük.
    2. A krémhez a laktózmentes tejben a gluténmentes csokoládés pudingport felfőzzük, és belekeverjük a kakaóport.
    3. A margarint a cukorral, kevés rummal kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.
    4. A tészta összeállítása: barna tészta–krém–sárga tészta–krém–barna tészta– krém. Díszítésként a sütemény tetejét megszórjuk tortadarával vagy csokiforgáccsal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Somogyi kocka recept?


Magazin