Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somogyi galuska sült szalonnával és sült hagymával

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztből és a tojásból a szokott módon galuskatésztát készítünk, és teljesen hagyományos módon elkészítjük. Kedvenc kis teflonunkban megpirítjuk a bacont, és az ő zsírjával megöntözzük nokedlinket. Hagymánkat felkarikázzuk, lisztbe forgatjuk, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékban ropogósra sütjük.

Megkeressük legszebb kerek jénai tálunkat, beleöntjük a nokedlit, meglocsoljuk a tejföllel, meghintjük pirospaprikával, rászórjuk a szalonnakockát, a sült hagymát, és előmelegített sütőben összerottyantjuk.

Adjunk mellé rengeteg fejessalátát és egy fiatal rizlinget.

Ezek is érdekelhetnek

Friss