Elkészítés: A lisztből és a tojásból a szokott módon galuskatésztát készítünk, és teljesen hagyományos módon elkészítjük. Kedvenc kis teflonunkban megpirítjuk a bacont, és az ő zsírjával megöntözzük nokedlinket. Hagymánkat felkarikázzuk, lisztbe forgatjuk, és a serpenyőben visszamaradt zsiradékban ropogósra sütjük.
Megkeressük legszebb kerek jénai tálunkat, beleöntjük a nokedlit, meglocsoljuk a tejföllel, meghintjük pirospaprikával, rászórjuk a szalonnakockát, a sült hagymát, és előmelegített sütőben összerottyantjuk.
Adjunk mellé rengeteg fejessalátát és egy fiatal rizlinget.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre