Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói torta II.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A sárga piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • A kakaós piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • A diós piskótához:
  • 4 db tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 6 dkg darált dió
  • 2 dkg liszt
  • csipet só
  • A vaníliás krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 4 db tojássárga
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • rumaroma
  • Valamint:
  • 2 dl habtejszín
  • mazsola
  • 1-2 dl narancslé

Elkészítés

Elkészítés: A mazsolát a rumos narancslébe áztatom.

A piskótához a tojásokat habosra keverem a porcukorral, sóval, hozzáöntöm az étolajat, majd a lisztet és a sütőport. A kakaósnál is így járok el. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, előmelegített sütőben megsütöm, kb. 175 °C-on.

A diós piskótához a tojásfehérjéket habbá verem egy csipet sóval, beleadagolom a porcukrot, a darált diót és a lisztet. Ezt is megsütöm.

A krémhez felfőzöm a pudingport a tojássárgájával és a cukorral - lassú tűzön. A margarint kikeverem a vaníliás cukorral. Ha kihűlt a puding, összekeverem a kettőt.

A kakaós lapot megöntözöm a rumos narancslével, de ne ázzon el! Erre kenem a vaníliás krémet, majd középre kerül a diós lap, erre ismét krém és mazsola, a tetejére a sárga lap.

A csokit felolvasztom a margarinnal és a rumaromával. Bevonom a torta tetejét. Habtejszínnel díszítem.

Megjegyzés

A diós lap ízletesebb lesz, ha a diót enyhén megpirítjuk, és úgy daráljuk le. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss