Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói szelet III.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csapott evőkanál kakaó
  • 1 fiola rumaroma
  • 1/2 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • A krémhez:
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A díszítéshez és a tálaláshoz:
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 5 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel jó 8-10 percig. Utána hozzákeverjük fakanállal a lisztet. A tésztamasszát 3 részre osztjuk. Egyik marad sárgán, a másodikba a kakaóport keverjük, a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral, a vaníliás cukorral és kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. A tűzről levéve 3 részre osztjuk. Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és a mazsola felével, a harmadik krémet összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.

A vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe, meglocsoljuk a tej és a rumaroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet. Rátesszük a diós lapot, ezt is meglocsoljuk, és rásimítjuk a diós krémet. Alufóliával lefedjük, hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Másnap szeleteljük, felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyon-nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss