Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A cukor felével a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig keverjük. Utána óvatosan hozzákeverjük a kemény habot, részletekben belekeverjük a sütőporos lisztet.
A tésztamasszát 3 részre osztjuk. Egyik marad sárgán, a másodikba keverjük a kakaót, a harmadikba a darált diót.
Egy nagyméretű gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a 3 fajta tésztát egymás mellé simítjuk. 180-190 fokon 10-12 percig sütjük.
A krémhez a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A vaníliás pudingporokat a maradék cukorral és kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk (1 vaníliás cukrot is tehetünk bele), és sűrűre felfőzzük lassú tűzön. Takaré lángon a sűrűre főtt pudingos masszába keverjük a cukros tojáshabot.
Az elkészült krémet ketté osztjuk. A mazsolát előzőleg már rumban megáztattuk.
A diós lap kerül alulra, meglocsoljuk rummal, a krém felét rákenjük, megszórjuk darált dióval, majd mazsolával, rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a sárga lapot (a barna következett volna, de elfeledkeztem, de így is jó), meglocsoljuk rummal, a másik rész krém felével megkenjük, megszórjuk dióval, majd mazsolával, rásimítjuk a maradék krémet, és befedjük a barna lappal.
A tejszínt keményre verjük, felét a tészta tetejére simítjuk, egy villával vagy más eszközzel hullámosítjuk. 18 szeletet kijelölünk, és mindegyik közepébe egy habrózsát nyomunk a megmaradt tejszínből. Csokireszelékkel díszítjük.