Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói kocka csokiöntettel

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál kakaópor a kakaós piskótához
  • A töltelékhez:
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 dkg instant zselatin
  • 1 evőkanál mazsola, vagy ennek hiányában vörösáfonya
  • 2 evőkanál dió apróra vágva és pirítva
  • 8 dkg kadírozott narancshéjkocka
  • csokoládéöntet

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével, szép lassan, nem szükséges külön felverni a fehérjét. Végül óvatosan a lisztet és az étkezési keményítőt is beleszitáljuk, majd összeforgatjuk.

A tészta harmadát külön vesszük, és a kakaóporral elkeverjük.

A sárga piskótából 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy piskótalapot sütünk, majd ha kihűlt, 2 részre vágjuk. A kakaós részből fél tepsi méretű lapot sütünk, így lesz meg a 3 lapunk.

A töltelékhez a tejből, a cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint hozzákeverjük még melegen. Ezután fellazítjuk a felvert tejszínhabbal. Hagyjuk teljesen kihűlni mindaddig, míg megfelelően kenhetővé válik. A mazsolát és a narancshéjat is hozzáadjuk.

A piskótalapot a krémmel egymásra rétegezzük, középre kerül a kakaós lap. Megkenjük a tetejét is, és a pirított dióval megszórjuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Csokoládéöntettel tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon kedvelt desszert, ebben a formában ünnepélyesebb lehet az asztalunkon bármilyen alkalomkor. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss