Elkészítés: A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével, szép lassan, nem szükséges külön felverni a fehérjét. Végül óvatosan a lisztet és az étkezési keményítőt is beleszitáljuk, majd összeforgatjuk.
A tészta harmadát külön vesszük, és a kakaóporral elkeverjük.
A sárga piskótából 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy piskótalapot sütünk, majd ha kihűlt, 2 részre vágjuk. A kakaós részből fél tepsi méretű lapot sütünk, így lesz meg a 3 lapunk.
A töltelékhez a tejből, a cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint hozzákeverjük még melegen. Ezután fellazítjuk a felvert tejszínhabbal. Hagyjuk teljesen kihűlni mindaddig, míg megfelelően kenhetővé válik. A mazsolát és a narancshéjat is hozzáadjuk.
A piskótalapot a krémmel egymásra rétegezzük, középre kerül a kakaós lap. Megkenjük a tetejét is, és a pirított dióval megszórjuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
Csokoládéöntettel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre