Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói galuska VII.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 9 evőkanál kristálycukor
  • 9 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • A csokiöntethez:
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kakópor
  • 15 evőkanál kristálycukor
  • 1,5 liter víz
  • 1,5 dl rum
  • 20 dkg darált dió
  • Valamint:
  • mazsola
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: 1. A mazsolát vízbe áztatjuk.

2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd a fehérje kemény habját hozzátesszük. Beledolgozzuk a lisztet és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.

3. Az öntethez kevés vízzel elkeverjük a kakaót a cukorral és a liszttel, majd hozzáöntjük a többi vizet, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáöntjük a rumot.

4. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk. Egy jénai tál aljára öntetet teszünk, rá piskótát, mazsolát, diót, öntetet. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére öntet, mazsola és dió kerüljön. Tálaláskor tejszínhabbal díszítsük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss