Elkészítés: 1. A mazsolát vízbe áztatjuk.
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd a fehérje kemény habját hozzátesszük. Beledolgozzuk a lisztet és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük.
3. Az öntethez kevés vízzel elkeverjük a kakaót a cukorral és a liszttel, majd hozzáöntjük a többi vizet, és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáöntjük a rumot.
4. A kihűlt piskótát kockákra vágjuk. Egy jénai tál aljára öntetet teszünk, rá piskótát, mazsolát, diót, öntetet. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Tetejére öntet, mazsola és dió kerüljön. Tálaláskor tejszínhabbal díszítsük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre