Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verem, kanalanként hozzáadom a porcukrot, majd a tojás sárgáját. Végül kanalanként óvatosan belekeverem a lisztet. Sütőben közepes lángon megsütöm. A cukorral, dióval, rummal beáztatom a mazsolát, majd 10-15 perc múlva beleöntöm a vizet és felfőzöm. Ha a piskóta kész, leöntjük a cukorsziruppal.
A csokit feltördelem, gőz fölött kis vajjal megolvasztom. Ha megolvadt, beleöntöm a Bailey*st és a tejszínt. Ráöntöm a piskótára. Tejszínhabot teszek a tetejére, megszórom fahéjjal. Ha lehet, 1 napig hűtőben állni hagyom. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre