Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói galuska egyszerűen

MME MME
9 3.2/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • tej
  • cukor
  • rumaroma
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: Először sütök egy piskótát: a tojásokat kettéválasztom, a tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarom, közben a 6 evőkanál lisztet öszekeverem egy kissebb tálban a sütőporral. Ezután felverem a tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntöm, és körkörös mozdulatokkal összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, de úgy nem egyszerre, hanem három-négy adagban keverem hozzá. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített forró sütőbe teszem 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön a tészta, és 3 perc után középső fokozatra mérsékelem a sütőt /ez nagyon fontos/.

Ezalatt elkészítem az öntetet: a csokipudingot megfőzöm a csomagoláson leírtak szerint, félreteszem hűlni. Közben gőzfürdőn felolvasztjom a tortabevonót, és a gőzfürdőről levéve hozzákeverem a csokipudingot és egy kevés rumot. Ha túl sűrű, tejet öntünk hozzá.

A kihűlt piskótát kis kockákra vágom, tálkákba teszem, és az elkészített öntettel leöntöm, a tetejére tejszínhabot teszek. Aki szereti, rumos tejbe áztatott mazsolát is szórhat rá.

Megjegyzés

A piskóta nagyon finom, könnyű, habos lesz, ha így készíted el!!! Ezt egy cukrász mestertől tanultam, ez a hamis somlói galuska. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss