Somlói galuska egyszerűen

default user icon
9 3.2/5
Somlói galuska egyszerűen

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál cukor
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • tej
  • cukor
  • rumaroma
  • tejszínhab

Elkészítés

    Elkészítés: Először sütök egy piskótát: a tojásokat kettéválasztom, a tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarom, közben a 6 evőkanál lisztet öszekeverem egy kissebb tálban a sütőporral. Ezután felverem a tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntöm, és körkörös mozdulatokkal összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, de úgy nem egyszerre, hanem három-négy adagban keverem hozzá. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített forró sütőbe teszem 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön a tészta, és 3 perc után középső fokozatra mérsékelem a sütőt /ez nagyon fontos/.

    Ezalatt elkészítem az öntetet: a csokipudingot megfőzöm a csomagoláson leírtak szerint, félreteszem hűlni. Közben gőzfürdőn felolvasztjom a tortabevonót, és a gőzfürdőről levéve hozzákeverem a csokipudingot és egy kevés rumot. Ha túl sűrű, tejet öntünk hozzá.

    A kihűlt piskótát kis kockákra vágom, tálkákba teszem, és az elkészített öntettel leöntöm, a tetejére tejszínhabot teszek. Aki szereti, rumos tejbe áztatott mazsolát is szórhat rá.

Megjegyzés

A piskóta nagyon finom, könnyű, habos lesz, ha így készíted el!!! Ezt egy cukrász mestertől tanultam, ez a hamis somlói galuska.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nagy Éva 10 hónappal ezelőtt
Több féle finom Somlóit ettem már, de egyikben sem volt lekvár. El se tudom képzelni lekvárral.!
Gudmon János 5 évvel ezelőtt
piskóta csokipudinggal.... :(
Hasznos Virág 6 évvel ezelőtt
Ladyeva: azt a fajta somlóit biztos nem készittem el, sem a lekvárt sem a diót nem szeretjük benne. Bocsika Vira
Hasznos Virág 6 évvel ezelőtt
Ez nagyon finom. Mi kicsi borral locsoljuk meg a piskótát és aztán a csokiöntet megy rá, végül tejszin. Most örülök ennek a receptnek mert gyerekeknek készítem el.Vira
Németh Mónika 7 évvel ezelőtt
Miért? Amibe lekvár kerül az Somlói? Érdekes... :D :D :D
Farkas Bernadett 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom, és mindegy hogy somlói vagy sem hajaz rá ez a lényeg. Csak így tovább. Gartula
Tőzsér Mária 7 évvel ezelőtt
Finom, gyors, egyszerű ! Családom nagy kedvence lett, most is sül egy adag!!! Köszönöm!
Várhidi Éva 8 évvel ezelőtt
Természetesen rumba áztatott mazsola is kerül bele, ez kimaradt.
Várhidi Éva 8 évvel ezelőtt
A Somlói galuskába egyszerűen: 3 féle tésztát (sima-, kakaós- és dióspiskóta), vaniliapudingot baracklekvárt diót és csokiöntetet szoktunk tenni. Egész biztos az itt leírt desszert is finom csak nem Somlói galuska.

Hasonló Receptek