Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói galuska egyszerűen II.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 12 tojás
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag csokipuding
  • tej
  • darált dió
  • baracklekvár
  • Az öntethez:
  • 30 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • fél tubus rumaroma
  • 2 dl víz
  • Valamint:
  • tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: 12 tojásból (azaz 6-6) a szokásos módon sütünk egy kakaós és egy sima piskótatésztát normál tepsiben. Miközben sülnek, főzünk egy csokis és egy vaníliás pudingot.

Az egyik piskótát hagyjuk a tepsiben, és kenjük meg baracklekvárral. Erre kerül az ellentétes színű puding. A pudingot szórjuk meg darált dióval, de ne keverjük össze. Erre jöhet a következő puding, de figyeljünk oda, hogy ne keveredjen össze! Végül emeljük rá a 2. piskótalapot.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze, 2 dl vízzel főzzünk fel.

A somlóiból kanállal szaggassunk galuskákat, locsoljuk meg az öntettel, és tegyünk rá tejszínhabot.

Megjegyzés

Mi így szeretjük a legjobban, de a recept variálható. Lehet külön diós tésztát is sütni, de felesleges, ha már a két krém között van. Aki pedig szereti a puncsos ízt, a csokipudingot punccsal helyettesítse, és tegyen mazsolát a krémekbe.
- SutisCsajszy

Ezek is érdekelhetnek

Friss