Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói galuska gyümölcsökkel

MME MME
1 3.4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját csomómentesen palacsintatészta sűrűségűre keverjük 10 dkg kristálycukorral, 10 dkg liszttel és 3 dl tejjel. A maradék tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és 20 dkg kristálycukorral. A tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos masszát, majd takarék lángon kevergetve felfőzzük. 
  2. Közben a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék kristálycukorral, és óvatosan összekeverjük a főtt krémmel.
  3. A babapiskótát és a mazsolát a rumos gyümölcslébe mártogatjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kisebb kockákra vágjuk. Egy nagy tál (vagy több kisebb tál) aljába teszünk egy réteg babapiskótát, rá a gyümölcsöt, a mazsolát, majd a krémet, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg krém legyen.
  4. A csokimázhoz gőz felett megolvasztjuk a kakaót, a kristálycukrot és a vizet. Hozáadjuk a vajat, felolvasztjuk, és homogénre keverjük a csokiszószt.
  5. A csokikrémet a somlói tetejére locsoljuk, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük. 

Megjegyzés

Mindenki olyan gyümölccsel készítheti el, amilyet szeret, a gyümölcs mennyisége is ízlés szerint növelhető. Nem nehéz az elkészítése és garantáltan sikert arat mindenkinél. (Ha van otthon sima piskóta, azzal is elkészíthető.)

A receptet P. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss