Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Somlói aprópecsenye

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg gomba
  • 4 db közepes paradicsom
  • 1-1 db zöld és piros kaliforniai paprika
  • 1-2 evőkanál sűrített paradicsom
  • kapor - friss vagy szárított
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 evőkanál cukor
  • burgonya
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húst kisebb kockákra, a gombát, paradicsomot és a paprikát egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.

    Serpenyőben felhevítünk fél deci olajat, melyben a kockára vágott vöröshagymát kissé megpirítjuk. Hozzátesszük a húst, és gyakran kevergetve kérget sütünk rá. Sózzuk, félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, borsozzuk, rászórjuk a kapor 3/4 részét, és tovább pároljuk. Amennyiben szükséges, sűrítsük be a paradicsompürével, és adjunk hozzá cukrot, ügyelve arra, hogy a somlói aprópecsenyére leginkább jellemző
    kapor íze megmaradjon.

    Tálalásig tartsuk melegen, majd szórjuk rá a többi kaprot is.

    Közben a felkockázott burgonyát főzzük meg sós vízben, szűrjük le, és forró olajban süssük piros ropogósra, majd a húsos raguval tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin