Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói aprópecsenye

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst kisebb kockákra, a gombát, paradicsomot és a paprikát egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.

Serpenyőben felhevítünk fél deci olajat, melyben a kockára vágott vöröshagymát kissé megpirítjuk. Hozzátesszük a húst, és gyakran kevergetve kérget sütünk rá. Sózzuk, félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, borsozzuk, rászórjuk a kapor 3/4 részét, és tovább pároljuk. Amennyiben szükséges, sűrítsük be a paradicsompürével, és adjunk hozzá cukrot, ügyelve arra, hogy a somlói aprópecsenyére leginkább jellemző
kapor íze megmaradjon.

Tálalásig tartsuk melegen, majd szórjuk rá a többi kaprot is.

Közben a felkockázott burgonyát főzzük meg sós vízben, szűrjük le, és forró olajban süssük piros ropogósra, majd a húsos raguval tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss