Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet tojással római tálban

120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A babot és a füstölt húst legalább 6 órára, a római tálat 1 éjszakára beáztatjuk.

Egy nagy fazékban a felaprított hagymákat olajon megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikával jól elkeverjük. Ezután apránként vizet adunk hozzá, majd a többi hozzávalót is (bab, hús, megmosott árpagyöngy, só, bors, ételízesítő, babérlevél) belerakjuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje azokat. A forrástól számítva kb. 1 órán át főzzük.

A húst felszeleteljük, a tojásokat megmossuk, és az egészet egy római tálba rakjuk úgy, hogy alul és felül bab legyen, közepén a hússzeletek és a tojás. Kb. 120 fokon először 1 órán át sütjük, majd kb. 3 órán keresztül 150-160 fokon. Óránként ránézünk, megkeverjük, ha kell, kevés vízzel pótoljuk, hogy ne legyen száraz, és még ízesíthetjük is közben, ha szükséges. (A tojásokat az utolsó 2 órában is hozzá lehet adni, vagy akár külön megfőzni és csak a végén tálalni a kész sólethez.)

Megjegyzés

A sólet tipikus zsidó babétel, persze nem sertéshússal! Én római tálban sütöm, jó 3-4 órán keresztül. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss