Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet „palóc” módra

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított babot egy éjszakára vízbe áztatjuk.

A beáztatott babot hideg vízben a sertéshússal, az összezúzott fokhagymával, gyengén sózva feltesszük főni egy fazékba. 1 óra főzés után hozzátesszük az angolszalonnát és a gyulai kolbászt.

A pulykacombot sózzuk, borsozzuk (lehet libacomb is), és forró olajban elősütjük. A félig sült húsokat kiszedjük az olajból, és a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Mindkettőt a babhoz adjuk, további 1 óra főzés után beletesszük a paradicsompürét és az ételízesítőt, majd fedő alatt, lassú tűzön tovább pároljuk.

Amikor a combok megpuhultak, kivesszük és felkockázzuk. A főzelék sűrű legyen.

Tálalás előtt fél órával jénai vagy cseréptál aljára tesszük a babfelét. A babra rétegezzük az angolszalonnát, a gyulai kolbászt és a feldarabolt combokat. Betakarjuk a maradék babbal. Tehetünk a tetejére 2 dl tejfölt (ha úgy szeretjük). Meghintjük zsemlemorzsával, és kevés vizet aláöntve sütőben megpirítjuk (220 fokon kb. 30-40 perc).

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss