Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sólet „palóc” módra

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéslapocka kockára vágva
  • 30 dkg húsos angolszalonna
  • 30 dkg gyulai kolbász
  • 1 liter fehér vagy tarkabab
  • 10 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 füstölt pulykacomb
  • bors
  • 5-10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított babot egy éjszakára vízbe áztatjuk.

    A beáztatott babot hideg vízben a sertéshússal, az összezúzott fokhagymával, gyengén sózva feltesszük főni egy fazékba. 1 óra főzés után hozzátesszük az angolszalonnát és a gyulai kolbászt.

    A pulykacombot sózzuk, borsozzuk (lehet libacomb is), és forró olajban elősütjük. A félig sült húsokat kiszedjük az olajból, és a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Mindkettőt a babhoz adjuk, további 1 óra főzés után beletesszük a paradicsompürét és az ételízesítőt, majd fedő alatt, lassú tűzön tovább pároljuk.

    Amikor a combok megpuhultak, kivesszük és felkockázzuk. A főzelék sűrű legyen.

    Tálalás előtt fél órával jénai vagy cseréptál aljára tesszük a babfelét. A babra rétegezzük az angolszalonnát, a gyulai kolbászt és a feldarabolt combokat. Betakarjuk a maradék babbal. Tehetünk a tetejére 2 dl tejfölt (ha úgy szeretjük). Meghintjük zsemlemorzsával, és kevés vizet aláöntve sütőben megpirítjuk (220 fokon kb. 30-40 perc).

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin