Elkészítés: A fogyasztást megelőző nap reggel a babot, a gerslit és a füstölt húst külön-külön beáztattam. A babról a nap folyamán a vizet többször lecseréltem.
Este kb. 15 perc alatt összeállítottam: egy 6 literes vasedényben a megolvasztott libazsírba beletettem (nem dinszteltem) az aprított vöröshagymát és az aprított fokhagymát. Elhelyeztem rajta a darabokra vágott húst, majd beleöntöttem a babot, rá a gerslit. Enyhén sóztam (kb. 1 teáskanál), meghintettem pirospaprikával, borssal, a liszttel, és felengedtem annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje, beledobtam a babért, belekanalaztam a paradicsompürét, az alaposan megmosott tojásokat óvatosan belenyomkodtam (nem kevertem meg!). Alufóliával lefedtem, az edény pereme és a fogantyúja közé körbe alá gyűrtem a fóliát, és fedőt tettem rá.
A tűhely tetején lassan, közepes hőfokon felforraltam, majd 90-100 fokos sütőbe tettem, és így hagytam egész éjszakára (kb. 8 óra).
Reggel kivettem a sütőből, mivel zsírosnak találtam a húsok által kiengedett zsiradéktól (a marhaszegy zsíros hús), ezért evőkanállal leszedtem a tetejéről a felesleget, további hozzáadott fűszert nem igényelt.
A kuglihoz valókat összekevertem, zsírral megkent dupla alufóliába tekertem, henger alakra formáztam, két végét becsavartam, és a sóletbe kissé belenyomkodtam.
Újra befedtem, visszatettem a sütőbe, a hőfokot 150 fokra állítottam, és további 2,5 órát sütöttem, majd levettem a fedőt, és 180 fokon fél óráig kissé megkapattam a tetejét.
A sütés végeztével a kikapcsolt sütőben tartottam tálalásig.
A tojásokat meghámoztam, a kuglit felszeleteltem, tálalásnál minden tányérba ízlés szerint a húsokból egy-egy darabot kínáltam a tojással és a kuglival.
A sütés végén szaftos, de pár óra elteltével teljesen besűrűsödik.