Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet kolbásszal és tojással

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző nap beáztatom. Egy lábasban libazsíron megpirítom a kockára vágott szalonnát, majd az ugyancsak kockára vágott hagymát, megdinsztelem, ráteszem az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, szórok rá paprikát és lisztet, beleteszem a babot, a babérlevelet és a húsleveskockát, felengedem vízzel. Mielőtt a bab megfő, beleteszem a karikákra vágott kolbászt.
Közben megfőzöm a tojást keményre.

Tálaláskor a sóletre teszem a hosszában kettévágott tojást, chilipaprikával ízesítem.

Megjegyzés

Nagyapám Dob utcai cukrászdája mellett volt egy kóser (zsidó) kifőzde. Nos, ők bizonyára nem így készítették a sóletet, főként szalonnát, s kolbászt biztos nem tettek bele. Az autentikus zsidó sólet - több receptet átnézve - füstölt marha és libahússal készül, s főtt tojással, és tesznek bele árpagyöngyöt is. A szombati tűzgyújtási tilalom miatt péntek éjjel főzik meg. De én így készítettem. Azért libazsír és tojás került bele.
- hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss