Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sólet kolbásszal és tojással

Hozzávalók

  • Hozzávalók 1 személynek:
  • 20 dkg tarkabab
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fok hagyma
  • füstölt szalonna
  • libazsír
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • babérlevél
  • liszt
  • füstölt kolbász
  • húsleveskocka
  • chilipaprika
  • 1 db tojás

Elkészítés

    Elkészítés: A babot előző nap beáztatom. Egy lábasban libazsíron megpirítom a kockára vágott szalonnát, majd az ugyancsak kockára vágott hagymát, megdinsztelem, ráteszem az apróra vágott fokhagymát, sózom, borsozom, szórok rá paprikát és lisztet, beleteszem a babot, a babérlevelet és a húsleveskockát, felengedem vízzel. Mielőtt a bab megfő, beleteszem a karikákra vágott kolbászt.
    Közben megfőzöm a tojást keményre.

    Tálaláskor a sóletre teszem a hosszában kettévágott tojást, chilipaprikával ízesítem.

Megjegyzés

Nagyapám Dob utcai cukrászdája mellett volt egy kóser (zsidó) kifőzde. Nos, ők bizonyára nem így készítették a sóletet, főként szalonnát, s kolbászt biztos nem tettek bele. Az autentikus zsidó sólet - több receptet átnézve - füstölt marha és libahússal készül, s főtt tojással, és tesznek bele árpagyöngyöt is. A szombati tűzgyújtási tilalom miatt péntek éjjel főzik meg. De én így készítettem. Azért libazsír és tojás került bele.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

hobbychef
Örülök neki. Remélem máskor is benéztek hozzám.
bekotimi
Életünk első diy-sóletje. Nagyon finomra sikeredett, köszönjük szépen a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin