Elkészítése: Két zsemlét tejben megáztatunk, villával szétnyomkodjuk, elkeverünk benne két egész tojást és egy tojássárgáját, libazsíron megpirítjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, és sóval, borssal, paprikával, kevés finomra vágott petrezselyemmel hozzáadjuk a tojásos zsemlékhez. Az egész masszát jól elkeverjük, megtöltjük vele a liba nyakának megtisztított bőrét, s mindkét végét bevarrjuk.
Libazsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel és a paprikával. A megmosott babot megforgatjuk benne, feleresztjük két-két és fél liter vízzel, beletesszük a húsokat és a töltött libanyakat, és négy-öt órát főzzük. Ha lehet, csak másnap fogyasszuk, mert sütőben egy órát átsütve még jobb, mint frissen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre