Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sólet füstölt lúdmellel

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előző este a babot beáztatjuk, a vizet egyszer cseréljük rajta.

Másnap fogjuk kedvenc lábasunkat, felolvasztjuk benne a libazsírt, és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a megmosott, füstölt lúdmell felét, rászórjuk a bab felét, és egy kis liszttel meghintjük. Érkezik a lúdmell másik fele, az alaposan megmosott tojások, majd a tetejére a bab és az árpagyöngy. Ismét lisztszórás következik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a babot ellepje.

Lefedjük, kis lángon 3 órát főzzük, majd a sütőben, takaréklángon még 2 órát pároljuk.

Tálaláskor szeljük fel a lúdmellet, a tojásokat tisztítsuk meg, majd cikkekre vágva tegyük a bab tetejére. Friss kenyérről és kékfrankosról gondoskodjunk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss