Elkészítés: Előző este a babot beáztatjuk, a vizet egyszer cseréljük rajta.
Másnap fogjuk kedvenc lábasunkat, felolvasztjuk benne a libazsírt, és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a megmosott, füstölt lúdmell felét, rászórjuk a bab felét, és egy kis liszttel meghintjük. Érkezik a lúdmell másik fele, az alaposan megmosott tojások, majd a tetejére a bab és az árpagyöngy. Ismét lisztszórás következik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a babot ellepje.
Lefedjük, kis lángon 3 órát főzzük, majd a sütőben, takaréklángon még 2 órát pároljuk.
Tálaláskor szeljük fel a lúdmellet, a tojásokat tisztítsuk meg, majd cikkekre vágva tegyük a bab tetejére. Friss kenyérről és kékfrankosról gondoskodjunk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre