Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sólet egyszerűen II.

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 25 dkg tarkabab
  • 25-30 dkg füstölt sertéshús (comb, lapocka, tarja)
  • 2 db közepes vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • 2 púpos ek sertés- vagy libazsír
  • 2 ek pirospaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gersli (árpagyöngy)

Elkészítés

    1. Előző nap beáztatjuk a babot és a húst.
    2. Másnap felaprítjuk a hagymát, a húst nagyobb kockákra vágjuk a tojásokat nagyon alaposan megmossuk.
    3. A főzőedényt feltesszük a tűzre. A forró zsírban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a húst, és 1 órán át főzzük. Hozzáadjuk a babot, majd sóval és fokhagymával ízesítjük. Fél órán át főzzük, majd beletesszük a tojásokat és a gerslit. Újabb fél órán át főzzük, közben óvatosan kevergetjük. Kivesszük a tojást, ha a hús már puha, azt is. Pótoljuk a vizet, ha kell, nehogy túl sűrű legyen. 
    4. A tojásokat megtisztítjuk, negyedeljük. Mély cserép vagy jénai tálba adagoljuk az összekevert sóletet, és a szélére rakjuk a tojáscikkeket.

    VÖRÖSBOROS SÓLET PARASZTKOLBÁSSZAL ÉS TOJÁSSAL 

    SÓLET KOLBÁSSZAL ÉS TOJÁSSAL 

Megjegyzés

Főzés közben nem keverjük, legfeljebb hirtelen megforgatjuk a lábost, a főzés alatt az étel teteje csak mozoghat, nem forrhat. Az összekeverés kíméletes legyen, ne törjük össze se a babot, se a húst.
Fotó AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin