Másnap felaprítjuk a hagymát, a húst nagyobb kockákra vágjuk a tojásokat nagyon alaposan megmossuk.
A főzőedényt feltesszük a tűzre. A forró zsírban üvegesre dinszteljük a hagymát, majd megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a húst, és 1 órán át főzzük.
Hozzáadjuk a babot, majd sóval és fokhagymával ízesítjük. További fél órán át főzzük, majd beletesszük a tojásokat és a gerslit. Újabb fél órán át főzzük, közben óvatosan kevergetjük. Kivesszük a tojást, ha a hús már puha, azt is. Pótoljuk a vizet, ha kell, nehogy túl sűrű legyen.
A tojásokat megtisztítjuk, negyedeljük. Mély cserép vagy jénai tálba adagoljuk az összekevert sóletet, és a szélére rakjuk a tojáscikkeket.
Főzés közben nem keverjük, legfeljebb hirtelen megforgatjuk a lábost, a főzés alatt az étel teteje csak mozoghat, nem forrhat. Az összekeverés kíméletes legyen, ne törjük össze se a babot, se a húst.
Fotó AS - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!