Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Soksajtos rakott zöldség csőben sütve

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, enyhén sós vízben a karikázott póréhagyma felével 10 percig előfőzzük.

Serpenyőben a zsemlemorzsát fél dl olajon folyamatos kevergetés mellett bronzbarnára pirítjuk. Tepsibe öntjük egy részét úgy, hogy annak minden oldalát vékonyan behintjük. A leszűrt zöldségekből rózsáikkal felfele nézve, de hézagosan a kikent prézlis tűzálló edénybe helyezünk egy sort. Ezt követően a vékony szeletekre vágott mozzarella 2/3 részét egyenletesen szétosztjuk a tetején.

A karikázott póréhagyma másik felét a kockázott baconnal fél dl olajon megfonnyasztjuk, és azt is egyenletesen elosztjuk a tepsiben, majd a pirított zsemlemorzsa többi részét is rájuk hintjük.

A tejfölt a tejjel hígítjuk, ételízesítővel jól felkeverjük. Utána az így fűszerezett tejföl felével a réteget meglocsoljuk, a reszelt gouda sajttal megszórjuk, és folytatjuk a maradék zöldségek ráhelyezését. A megmaradt zöldségek rétegezése után a megmaradt, szeletekre vágott mozzarellát és a fűszerezett tejfölt ráöntjük. A legvégén a reszelt trappista sajttal megszórjuk, és ízlés szerint olajbogyóval, illetve karikázott paradicsommal zárjuk a sort.

Előmelegített 180-200 °C-os sütőbe tesszük, kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss