Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sokmagvas pogácsa

2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 2 bő evőkanál szezámmag
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag instant élesztő (7 g-os)
  • 1 tojás + 1 tojás sárgája + 2 evőkanál tej
  • 4-5 dkg reszelt sajt
  • 1 bő teáskanál só - ízlés szerint
  • 1 teáskanál cukor
  • lenmag
  • napraforgómag

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet munkalapra szitáljuk, a tojást felverjük a tejjel, a tejfölt meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk a lisztben a zsiradékot, hozzáadjuk a tejfölt, a felvert tojás 2/3 részét, a sót, a cukrot, az élesztőport és a szezámmagot, összegyúrjuk, letakarva pihentetjük 1/2 órát.

    Vékony téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük vékonyan tojással, meghintjük a reszelt sajttal, feltekerjük szorosan, két végét középre hajtjuk, lenyomkodjuk, letakarjuk, újabb 1/2 órát pihentetjük.

    Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk. Tetejüket megkenjük a maradék tojással, egy-egy csipet lenmagot és napraforgómagot teszünk rá, és addig pihentetjük, amíg a sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeveréssel).

    A sütés megkezdése után 5 perccel a hőfokot 160 fokra visszavesszük, és kb. 18-20 perc alatt megsütjük a pogácsákat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
Szia Brigi! Szerintem nincs különösebb titka a nyújtásnak, egyénenként változó lehet a módszer! Én amikor kissé lelapogatom és elkerekítem, középről inkább a négy sarka felé nyújtom, így ha nem is teljesen tökéletes, de nagyjából szögletes formát sikerül kapni. Kellemes sütögetést, sok finom pogit! üdv.Gabi
birgitbp
Szia! Nagyon guszta a pogácsád, el is mentettem. Kedvenc pogim a tökmagos, imádom! Szeretném kérdezni, mi a titka - már ha van- az összegyúrt tészta szögletes kinyújtásának, mert nekem soha nem sikerül megközelítően sem téglalap alakúra kinyújtani. Előre is köszi ha válaszolsz. Brigi

Hasonló Receptek

Magazin