Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sokmagvas pogácsa

85 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A lisztet munkalapra szitáljuk. A tojást felverjük a tejjel, a tejfölt meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk a lisztben a zsiradékot, hozzáadjuk a tejfölt, a felvert tojás 2/3 részét, a sót, a cukrot, az élesztőport és a szezámmagot. Jól összegyúrjuk, letakarva pihentetjük 30 percet.
  2. A megkelt tésztát vékony téglalap alakra nyújtjuk, megkenjük vékonyan tojással, meghintjük a reszelt sajttal. Feltekerjük szorosan, két végét középre hajtjuk, lenyomkodjuk, letakarjuk, újabb fél órát pihentetjük.
  3. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatjuk. Tetejüket megkenjük a maradék tojással, egy-egy csipet lenmagot és napraforgómagot teszünk rá, és addig pihentetjük, amíg a sütőt bemelegítjük 180 fokra légkeveréssel (alsó-felső sütés esetén 200 fok).
  4. A sütés megkezdése után 5 perccel a hőfokot 160 (180) fokra visszavesszük, és kb. 20-22 perc alatt megsütjük a pogácsákat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss