Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sokkal veszélyesebbek a gyorskaják, mint azt eddig gondoltuk

default user icon
MME
Sajnos sokaknak ismerős az a nem túl egészséges rutin, amikor idő hiányában, az egyszerűség és a praktikusság miatt pizzát rendelünk, vagy betérünk valamilyen gyorsétterembe, esetleg bedobunk a mikróba egy mirelit lasagnét ebéd, esetleg vacsora gyanánt.

Nem újdonság, hogy ezek az élelmiszerek egyáltalán nincsenek jó hatással szervezetünkre, ám most több kutatónak és tudósnak egy 12 éves munkájának köszönhetően kiderült; nem csak a testünkre hat hátrányosan a junk food, hanem mentális állapotunkat és agyi működésünket is durván befolyásolja.

A kutatás eredményéből az is kiderült, hogy az agyi elváltozásokon túl, a vizsgált esetek 48%-ánánál a depresszió kockázatát is növelte a rendszeresen fogyasztott gyors étel. Ennek az igen aggasztó eredménynek a tudományos magyarázata pedig nem más, mint a különféle transzzsírok és telített zsírsavak nagy koncentrációja, melyek a gyorséttermi kajákban, vagy a mikrós készételekben is jócskán fellelhetőek.

Ezzel persze nem azt szeretnénk mondani, hogy innentől kezdve felejtsük el ezeket az élelmiszereket, hanem azt, hogy tartsunk szigorú mértékletességet. Nem kell hetente a közeli gyorsétteremben sült krumplit, ropogós csirke nuggets-et, fánkokat, vagy fagyasztott pizzát enni, hanem inkább gondolkozzunk előre, és készítsünk el magunknak az ételt, akár már a hétvégén. Ezzel a módszerrel olcsóbban kijönnek az ebédek és vacsorák, egészségesebbek is, ráadásul maga főzés még akár jó móka is lehet. Ha megtesszük ezt a nem túl nehéz lépést, megkíméljük szervezetünket a gyatra minőségű túlfinomított zsiradékoktól és hozzávalóktól, ezt pedig hamar meghálálja szervezetünk. 

Tehát, ha testi és lelki fittségre vágyunk, nem kell non-stop almát, vagy répát rágcsálni, hanem inkább főzz magadnak megbízható alapanyagokból amikor csak lehet, a gyorskajákkal pedig óvatosan, hiszen fő a mértékletesség!

EZ A ZÖLDSÉG LESZ 2020 SLÁGERE! 

9 DOLOG, AMIT A SÜTŐTÖKRŐL TUDNOD KELL! 

10 DOLOG, AMIT A BIRSRŐL TUDNI ÉRDEMES 

Ezek is érdekelhetnek

Friss