Keress receptre vagy hozzávalóra

Sokhagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 80 dkg burgonya
  • 1,2 l zöldségleves-alaplé
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • 2 db babérlevél
  • 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2-3 szelet toastkenyér
  • 1 kis csokor snidling

Elkészítés

    1. A megtisztított, finomra vágott vörös- és újhagymát megpároljuk a felforrósított vajon. Rádobjuk a meghámozott, apróra kockázott burgonyát, és alaposan összeforgatjuk az egészet. Hozzáadjuk az alaplét, egy kevés sót, borsot, frissen reszelt szerecsendiót, valamint a babérleveleket, és közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Azután eltávolítjuk a levesből a babérleveleket, és botmixerrel krémesre törjük.
    2. A tejszínt simára keverjük egy merőkanálnyi levessel, valamint az étkezési keményítővel. A keveréket a többihez öntjük, és nagy lángon összeforraljuk.
    3. A kenyérszeleteket megpirítjuk, kockákra vágjuk. Ezekkel és a felaprított snidlinggel megszórva tálaljuk a levest.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin