Sonkhagymás burgonyakrémleves

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 50 g vaj
  • 800 g burgonya
  • 1,2 l zöldségleves-alaplé
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • 2 db babérlevél
  • 150 ml cukrozatlan habtejszín
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2-3 szelet toastkenyér
  • 1 kis csokor snidling

Elkészítés

    1. A megtisztított, finomra vágott vörös- és újhagymát pároljuk meg a felforrósított vajon. Dobjuk rá a meghámozott, apróra kockázott burgonyát, és alaposan forgassuk össze az egészet. Adjuk hozzá az alaplét, egy kevés sót, borsot, frissen reszelt szerecsendiót, valamint a babérleveleket, és közepes lángon főzzük addigA, amíg a burgonya megpuhul. Azután távolítsuk el a levesből a babérleveleket, és botmixerrel törjük krémesre.
    2. A tejszínt keverjük simára egy merőkanálnyi levessel, valamint az étkezési keményítővel. Öntsük a keveréket a többihez, és nagy lángon forraljuk össze.
    3. A kenyérszeleteket pirítsuk meg, vágjuk fel kockákra. Ezekkel és a felaprított snidlinggel megszórva tálaljuk a levest.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin