Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sokfűszeres ketchup

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 kg paradicsom
  • 2 dl vörösborecet
  • 20 dkg barnacukor vagy kristálycukor
  • 4 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 teáskanál őrölt kömény
  • 4 teáskanál őrölt koriander
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 4 szem szegfűszeg
  • 4-5 bazsalikomlevél
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A paradicsomokat pár másodrecre forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk, és lehúzzuk a héjukat. A zöld részeket kivágjuk (magok maradhatnak).

    A hagymát finomra vágjuk, és pár perc alatt megpároljuk az olajon. Hozzádobjuk a többi fűszert is (kömény, koriander, szegfűszeg, fokhagyma, gyömbér, só, bors, bazslikomlevél), közben a paradicsomot felkockázzuk, és azt is hozzáadjuk. Felforraljuk, közben néha megkeverjük, majd a forrástól számított 10 perc után félrehúzzuk a tűzhelyről a fazekat, és összeturmixoljuk a fűszeres paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a vörösborecetet, majd újra felforraljuk.

    Újabb 10 perc forralás után a forró ketcupot kimosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, majd pár percre fejtetőre fordítjuk az üvegeket, másnapig szárazdunsztba rakjuk.

Megjegyzés

Az így elkészített ketchup hígabb, mint a bolti (igaz, finomabb is).

tigrislilli
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Freya78
épp most főzöm :) isteni, köszönöm a receptet! nekem jó sűrű lesz, egyszerűen tovább főzöm 10 percnél és hagyom párologni. a 10 dkg cukorhoz: nekem sok. 8 dkg is elég volt nekem, de ez nyilván függ a paradicsomtól is.
ekesandi
Szééééép! Én is én is:))

Hasonló Receptek

Magazin