Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sokfonatos kakaós kalács

75 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 tojás sárgája
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál olaj
  • 70 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal egy könnyen nyújtható, sima tésztát készítünk. Letakarjuk, majd meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  2. A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat-hármat összefonunk, és további fél órát kelesztjük.
  3. Kivajazott tepsibe tesszük a kalácsokat, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és betesszük az előmelegített, 180 fokos sütőbe, és kb. 25 percig sütjük.

Megjegyzés

Én még a tetejét megszoktam szórni vágott dióval. Nagyon finom a pörkölt dió íze rajta. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss