Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sóban sült pisztráng citromfűvel, kakukkfűvel és jázmin teával

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 250 fokra, a rácsot helyezzünk el a sütő közepén.

Válasszunk üveg vagy kerámia sütőtálat, mely elegendő nagyságú a hal sütéséhez. (Ha mégis fém edényt használnánk, azt mindenképp béleljük ki sütőpapírral, mert a só kárt okozhat az edény felületében).

A citromfüvet egy kés lapjával nyomkodjuk meg, majd aprítsuk fel. A kakukkfüvet is bátran összeapríthatjuk, majd keverjük őket össze a tealevéllel, valamint 1 teáskanál sóval és 1/2 citrommal, melyet felkockáztunk (héjával együtt). Ezt a keveréket töltsük a hal megtisztított hasüregébe.

A maradék felaprított citromot szórjuk el a sütőedény aljában. A maradék fűszeres keveréket keverjük el a sóval és 1 tojással. Kb. 1/2 cm vastagon szórjuk a sütőedény aljára, erre fektessük a halakat, majd fedjük be teljesen a többi fűszeres sóval. Győződjünk meg róla, hogy a hal teljesen be van-e fedve.

Az előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük, majd a sütőből kivéve további 10 percig hagyjuk pihenni – ezalatt a hal húsa, teljesen átfő.

Tálaláskor a sóréteget óvatosan törjük fel, a halakat emeljük ki a tálból. Köretként sült újburgonyát, párolt zöldségeket vagy egy egyszerű nyári paradicsomsalátát kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss