Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Filléres szépségkúra: nyugtató fürdővíz 5 konyhai alapanyagból!

Testünk egészsége nem csak lelkiállapotunk és táplálkozási szokásaink függvénye: az is fontos, hogy külsőleg mivel ápoljuk, hiszen a bőrünkön keresztül ugyanúgy felszívódnak az erősítő és gyógyhatású vitaminok és ásványi anyagok, mint ha ezeket belsőleg vennénk magunkhoz - vallja Kiss Noémi, aki ezentúl házigazdaként nem csak mindenmentes és szuperegészséges recepteket, hanem a természetes életmódhoz szükséges praktikákat és tanácsokat is megoszt veletek. Elsőként, a hosszú hétvége záróakkordjaként, egy nyugtató-gyógyító-lazító hatású kádfürdő receptje következzék!

Ha a holnapi hétkezdés gondolatára összeugrik a gyomrotok, nyugodt éjszakát, és boldog ébredést főzhettek magatoknak ezzek a kádfürdő recepttel. Puha, illatos estét mindenkinek!

Hozzávalók 1 kád vízhez:
• ½ kg tengeri só, vagy himalája só, vagy parajdi só, vagy holttengeri iszap só
• 1dl kókuszolaj
• 1/2dl olívaolaj
• 2 dl méz
• 2dl 100%-os bio citromlé

Miért jó?

Sók: ásványi anyagokban gazdagok
Kókuszolaj: antibakteriális, antivirális hatású, gombaölő, segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, hidratál, gyulladás csökkentő, zsíros és száraz bőrre egyaránt használható!,
Olívaolaj: összetétele nagyon hasonlít a bőr saját lipidjeinek összetételére, könnyen és felszívódik a bőrbe regenerálva azt. Sokféle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Az ekcémás, gyulladt bőrt megnyugtatja.
Méz: ásvány anyagban gazdag: kalcium, foszfor, magnézium, klór, nátrium, kén, jód, vas, kobalt, réz, cink, kadmium, mangán, stb. amelyek igen fontos szerepet játszanak az életfolyamatokban. Vitaminok: B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, A-, E- vitaminok különböző arányban találhatók meg benne. Fertőtlenítő baktériumölő hatású.

Így készül:

Eresszük meg a fürdővizet, ami kicsivel legyen melegebb, mint amiben fürdeni szeretünk. A víz lehetőleg legyen szűrt, főleg a klór miatt! Miközben folyik a vizünk, a sót tegyük bele, hogy jól feloldódjon, mire elkészülünk. A kókuszolaj és az olívaolaj kerüljön következőként a vízbe. Ez után jöhet a levendulaolaj. A citromlé a legvégén kerüljön bele, mikor a vizünk 38 fokosnál nem melegebb, ne bántsuk a C vitamint!

A mézet készítsük egy kis edénybe a kád szélére.

Szálljunk be a kádba és merüljünk el 5-8 percre, majd álljunk fel és a mézzel masszírozzuk át a testünket. Lábtól kezdjük és haladjunk felfelé! Ha már a vállaknál tartunk, leülhetünk a vízbe. Az arcunk bemasszírozása után visszamerülhetünk teljesen. 15 percig élvezzük a vitaminok, ásványi anyagok bizsergetését és a levendula nyugtató illatát. Ez után mossuk meg az arcunkat és mossuk át az egész testünket!
Ne zuhanyozzuk le a fürdővizet! Egy nagy fürdőlepedőbe burkolózva itassuk fel testünkről a vizet.

Extra tipp:

Ha fáj a fejetek, vagy idegesek vagytok, már 2 csepp levendula olaj tökéletesen feloldja a feszültséget!

Ezek is érdekelhetnek

Friss